Hopp til innholdet

NGPF arrangementer

24. april 2024 kl. 13.00 – 17.00NGPFs Vårseminar om eksistensielle perspektiver med Kari Halstensen og Bjørn Karstensen. 

Kari Halstensen, psykologspesialist/Phd og kandidat på trinn B, snakker om «Mylderet av muligheter og begrensninger som finnes samtidig. – Om møtet mellom eksistens og psykologi».

Bjørn Karstensen er psykolog og seksjonsleder på Voksenpsykiatrisk poliklinikk ved Halden DPS og snart er ferdig spesialist i samfunnspsykologi med fordypning i gruppers fungering. Han vil snakke om hvordan det «Å ha for lite» påvirker livene våre, og livene til de vi forsøker å hjelpe i terapi.

Vi tror disse forelesningene vil kommunisere godt med hverandre og gi fin føde til mediangruppa. Kaffe/te og litt mat mellom forelesningene.

Påmelding og betaling her: www.app.checkin.no/event/70355/ngpfs-varseminar-om-eksistensielle-perspektiver-pa-terapi-med-kari-halstensen-og-bjorn-karstensen

22. mai 2024 kl. 20.00 – 21.30. Digital «lesesirkel»

«Group» er en serie publisert på Youtube med profesjonelle skuespillere som i høy grad improviserer basert på fiktive bakgrunnshistorier. Terapeuten, Dr. Elliot Zeisel, navngitt «Ezra Herz» i serien,  oppgir at han intervenerer på det som blir sagt som om dette var pasientene hans, men i en mer aktiv rolle enn han normalt ville ha hatt. 

Når vi diskuterer og assosierer rundt disse episodene (istedenfor en fagartikkel) så er det jo fint om vi klarer å putte litt teori på det vi ser, men ellers gir dette levende eksempelet en mulighet til å snakke om vår egen terapeutstil, både slik den er og hvordan vi ønsker at den skal være. Vi kan også snakke om det «kliniske» innholdet, om forholdet mellom skuespill/kunst og terapi og sikkert mye annet.

Meld deg på ved å sende mail til post@ngpf.no eller kontakt Mats Bjerke på en annen måte. Dette gjelder også ved tekniske vanskeligheter. Påmelding er ikke bindende, det gjør bare at du får tilsendt Zoomlenke, og så er det fint om du evt. sender avbud innen vi starter.
Håper vi sees.